+Follow
Dashboard
.Cik.GulaHati.
hi.
i am azzieismail
DuaEnam | Desaru | PetiteGirl
Love | Trust | Respect | Salute
beHave Yourself. Tq!
cLickS ThiS iCon!!
Instagram photo 2a846afb-a399-4ebf-8e5a-9e75a8803f82_zpsgjx3em0x.png

❤Click-Click❤
EnCik Kacak (MuahCiked):




Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam



Thursday, May 8, 2014
DIA KESAYANGANHATI BETA @ 4:58:00 PM
0 talkative person(s)
Assalamualaikum syg-sygs sekalian. 

Pejam celik, pejam celik. Dah 51 hari arwah mak wa pergi tinggalkan wa. Wa rase cam tak caye pon ade, rase cam betol ke tak ek dia dah xde kat umah. Sebab wa macam anggap dia pergi bercuti jek. Sebab takde kat depan mata wa. Yelaa, dia pergi bercuti dulu kan, nanti bile time wa, wa pulak menyusul dia ye dak?? Dia pon dah menyusul arwah kakak wa. ^_^

Wa terase kehilangan sebab time dia sihat mahupun sakit, wa ade dekat dengan dia. Walaupun wa pegi keje, pegi kedai. Kalau abah wa jangan cakap la, memang always ada beside dia. Now, bila dia takde, kat mana2 tempat wa terbayang dia. Teros remind balek gaya dia, cara dia, bebelan dia. 

Masa dia sihat, wa selalu ikut aja kehendak dia, lagi2 lepas wa dapat lesen kete, dia punye suka kan, kalau boleh tiap2 minggu nak kuar g cari pokok, belanja barang dapur la. Memang ada aje benda nak dicarinye.  Dia pon ikut aja kemana2 wa nak g, balek kampung la, g beli handpone la. Kalau bab nak pegi jemputan lak, wa la org yang setting tudung dia. Kadang wa touchup jugak muka dia, bila pakai bedak tak sekata. hehe. time tu wa yang bebelkan dia.

Dia suke beno la membebel, ada aja xkena. Pantang rumah atau barang yang dia beli diusik . Memang mendapat la kan.  Selalu yang buat hal, tu haa cucu2nya. Memang menjerit aja kejenye. Hehee.. time wa kena bebel tu haa wat keje tak penah nye nak siap cepat. Pastu bila nak kuar, wa laa org yg paling lambat bersiap. Haha. 

Pastu, wa suka kacau dia time dia nak tido,naek atas katil dia, pastu wa bebel2, share macam2, cite macam2, gosip2. Dia dengan mata mengantuk pon, layankan wa. Padahal esok pagi dia nak bangun pagi, dia tetap layankan bebelan wa. Boleh dikatakan setiap malam laa cam tu. Kalau bukan wa membebel, dia yang bercerita panjang. Kalau tak pon, wa naek atas katil dia, wa bersms ngan pakwe wa, dia pon tido. Macam gitu la selalu, kalau tak, nanti dia cakap, "yelaa, sapelaa nak bebual ngan kita niee.." tu ayat makan dalam. Sebab time wa memang jenis keje lambat balek umah. Kadang outstation. Cari sales. So, memang jarang ade kat umah. 

Masa dia sakit, wa still lagi kacau dia dalam bilik, cuma sejak dia sakit dia banyak mendiamkan diri. Jadi jarang dengar suara dia, kecuali bila ditanya atau minta sesuatu. Dan hari tu, wa bebual panjang dengan dia, wa cakap 'mak, nape mak diam jek sekarang?", mak jawab "mana ada mak diam jek. ", wa pulak, "mak diam jek. Mak jangan down cam ni, mak kene kuat, mak bebel2 laa macam selalu mak. Mak kena semangat". Mak wa lak cakp, "laa, nak membebel pasal apenyee, tak de benda nak dibebelkan". Sejak tu, wa jek laa byk cite macam2, mak wa lak diam jek.

 
DIA KESAYANGANHATI BETA.
Al-Fatihah.  

Sekarang, nak tak nak kena juga hadapi hidup tanpa dia. always terasa dia ada kat rumah tu. dan tersenyum. ^_^

sekian.

❤ older posts / / newer posts ❤