+Follow
Dashboard
.Cik.GulaHati.
hi.
i am azzieismail
DuaEnam | Desaru | PetiteGirl
Love | Trust | Respect | Salute
beHave Yourself. Tq!
cLickS ThiS iCon!!
Instagram photo 2a846afb-a399-4ebf-8e5a-9e75a8803f82_zpsgjx3em0x.png

❤Click-Click❤
EnCik Kacak (MuahCiked):




Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam



Friday, April 8, 2011
. . Nasi Ayam Kat Kantin Sekolah. . . @ 2:47:00 PM
0 talkative person(s)
mood : syukur alhamdulillah.

salam u'olls. . .

ari ni ari jumaat.
aku teringat pulak masa kat sekolah dulu-dulu.
area tahun 2004-2006.

asal ari jumaat jek.
nasi ayam mak cik kantin menusuk hidung.
korang bayangkan blok aku masa tuh blokD,
kantin sekolah area dkt Blok A.
memang agak jauh la kan. sampai hidung kitorang tau *ok! tipu! hehe.*

bila tiba time rehat pukul 10 .00 pg.
perut memang dah mintak tolong diisi. .
aku ngan kawan-kawan aku berebut-rebut nie g kantin.
semata - mata nak makan nasi ayam.
fuh!
memang sedap la kan nasi ayam dye. complete punye Nasi Ayam. xde masak cincai-cincai ok!
satu pinggan RM 2.50.
aku bawak duit makan kat sekolah RM 2.00.
mane nk dapat lagi 50sen?
of course la simpanan ari khamis. .
hehe.

*begini ler rupenya nasi ayam bagi yg xknal tu yek. hehe. :)*

kitorang memang dah tau dh MENU makcik tu.
asal ari jumaat jek nasi ayam.dulu murah jek.
RM 2.50..
w/pun masa tuh bagi aku RM 2.50 tuh mahal.
sebabnye aku g sekolah bawak RM 2.00 jek.
selalu lau rehat xmkn pon.
setakat beli air n roti 50sen aja.
sekarang roti pon dh 60sen.
lau xde roti, keropok basah.
dulu 1 keping 10sen jek.
lau yg beso-beso punye 5 keping RM 1.
murah2 . .
sekarang karipap satu biji pon yg kecik tuh dh berharga 40sen.

yg paling bestnye nasi ayam mak cik kat kantin sekolah aku.
siap boleh BOOKING dulu der...
korang ade?
hehe.

korang tau x time ble aku ngan kawan-kawan aku ni g booking?
time ade klas, time tu aku ngan my besties, pura-pura g toilet.
padahal nak g kantin nie.
nak g booking nasi ayam.
nasi ayam makcik nie FOFULAR lau lambat komfem abes sampai licin kaunter kantin aku tuh.
so, ktorang jlnkan misi mengBOOKING nASI AYAM.
hehe. so, lau turun g rehat lambat sekalipun.
Nasi Ayam tetap ada . dh simpan. hehe.

so, kami makan dengan penuh bersopan santun.
hehe.


pengajaran dari pengalaman aku nie :

BOOKING la dulu lau nak beli pape, sebelum KEHABISAN STOK ya!

dh macam iklan pulak rase. :)

Labels: ,


❤ older posts / / newer posts ❤