+Follow
Dashboard
.Cik.GulaHati.
hi.
i am azzieismail
DuaEnam | Desaru | PetiteGirl
Love | Trust | Respect | Salute
beHave Yourself. Tq!
cLickS ThiS iCon!!
Instagram photo 2a846afb-a399-4ebf-8e5a-9e75a8803f82_zpsgjx3em0x.png

❤Click-Click❤
EnCik Kacak (MuahCiked):




Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam



Tuesday, August 29, 2017
Cool sangat ke COOL BLOG ni @ 12:50:00 PM
0 talkative person(s)
Assalamualaikum dan salam sejahtera kpd semua pembaca setia wa,
haha. tu pon kalau ada laa. ('',)v

tajuk entry hari ini pasal Cool sangat ke COOL BLOG ni? Dah tentulah Cool!. haha. Cool diaa boleh rasa macam musim sejuk kat korea beb. haha. kenapa setelah sekian lama menghilang dan tiba-tiba wa update pasal CoolBlog nih? hal ini disebabkan air Coolblog adalah salah satu kegemaran wa bila wa dilanda kehausan, kekeringan tekak dek panas matahari . Ditambah pula waktu-waktu sejuk begini. wa akan teringat kesejukan Cool Blog.

wa jatuh hati dengan CoolBlog Oreo Vanilla with Jelly Coffee. boleh tak korang bayangkan Ais Blend perisa Vanilla cair dimulut korang dan gigi korang tergigit-gigit cebisan biskut-biskut Oreo kehitaman. dan bila korang sedut-sedut, tersedut jelly coffeee.. peehh.. korang akan rasa 3 rasa sekaligus beb. ini wa tak tipuu. serius!! wa memang tak boleh 'Move On' dengan CoolBlog Oreo Vanilla Jelly Coffee. 

tadaaa.. ni lah dia CoolBlog yang wa gembar gemburkan tadi. always be My Favorite!
sedut-sedut dikala sejuk-sejuk dalam pejabat. sejuk aircond ditambah dengan sejuk CoolBlog. nyammnyamm.. #Jomcool

Image may contain: food
ni pulak New Combine flavour CoolBlog, khas bagi peminat Oreo Blog. korang rasa? haha. memang wa laa akan rasa semuaa kann.. 

Oleh itu, korang semua haruslah, wajiblah menyejukkan tekak korang dengan CoolBlog! #JomCool guys!!

with Love, 
Azzie
notakaki: wa harap wa ada harapan untuk dapat Oppo R9s. aminn aminn






❤ older posts /
Thursday, August 18, 2016
JOM STUDY, DIPLOMA PENGAJIAN SUKAN!! @ 11:05:00 AM
0 talkative person(s)


Assalamualaikum kesayangan sekalian,
meh hakak jemput baca mengenai kolej hakak ni. INSTITUT SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM.

Dip Pengajian Sukan (DPS) - UiTM memberikan pengenalan kepada teori pengetahuan pengurusan sukan, pertumbuhan dan perkembangan fizikal, pemahaman perilaku manusia, biometik, fisiologi sukan, sosiologi sukan, prinsip kecederaan, perlindungan dan pengurusan, prinsip penjagaan kesihatan manusia serta pengurusan acara sukan.

Graduan DPS boleh menceburi bidang kerjaya sebagai
- Penolong Pegawai sektor Kerajaan
- Penolong Pegawai di Jabatan Belia dan Sukan
- Penolong Pegawai di Pusat Sukan Negara
- Penolong Pegawai di Pusat Sukan Negeri
- Jurulatih Gim atau Jurulatih luar.

Graduan boleh menyambung Ijazah spt ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Pengurusan Sukan atau Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Sukan.

Pembiayaan pengajian melalui ptptn atau pengeluaran kwsp. Biasiswa Karangkraf untuk yg layak.

 

Haaa.. dah baca kan.. ape lagi, ajak laa adik kakak abang sedara mara sepupu sepapat belajar kat sini..
mari ke puncak Gading dan berjaya bersama-sama!! 
pendaftaran Nov/Dis 2016 masih dibuka! pertanyaan lanjut boleh PrivateMessageEmail kat hakak!
Mari DAFTAR !!!
 
with Love,
Hakak yg cumel 

Labels:


❤ older posts /
Thursday, May 19, 2016
Jom Study, Diploma Pengurusan Dan Teknologi Pejabat-UiTM @ 10:22:00 AM
0 talkative person(s)
Assalamualaikum Kesayangan sekalian,
Meh hakak Promote Kolej hakak. INSTITUT SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM. muax!

Dip Pengurusan dan Teknologi Pejabat - UiTM (DOM) tertumpu kepada pentadbiran bagi sesebuah organisasi dengan memberi penekanan kepada prosedur pejabat, pengurusan pejabat, automasi pejabat, kecekapan pejabat, pembangunan sahsiah, komunikasi bahasa kedua dan ketiga. Program ini mencerminkan kepentingan pentadbiran pejabat dan pengurusan dalam pelbagai organisasi.

Antara Prospek Kerjaya utk DOM adalah spt
-Pegawai Eksekutif
-Pembantu Peribadi
-Setiausaha Eksekutif.

Graduan juga berpeluang melanjutkan pelajaran dlm program Ijazah spt BSc. Pengurusan Majlis (Kepujian), BSc. Pentadbiran Kesihatan (Kepujian), BSc. Pengurusan Khidmat Pelanggan (Kepujian) atau BSc. Pengurusan Sistem Pejabat (Kepujian).

Pembiayaan pengajian melalui PTPTN atau pengeluaran kwsp. Biasiswa Karangkraf untuk pelajar yang berkelayakan.




Haaa.. dah baca kan.. ape lagi, ajak laa adik kakak abang sedara mara sepupu sepapat belajar kat sini..
mari ke puncak Gading dan berjaya bersama-sama!! 

pendaftaran Mei/Jun 2016 masih dibuka! pertanyaan lanjut boleh PrivateMessageEmail kat hakak!
Mari DAFTAR !!!
 
with Love,
Hakak yg cumel 

Labels:


❤ older posts /
Jom Study Diploma Kejururawatan!!! @ 9:34:00 AM
0 talkative person(s)

Assalamualaikum kesayangan sekalian,
meh hakak promote Kolej hakak ya. INSTITUT SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM. muahh!

Diploma Kejururawatan (DNUR) membentuk pelajar untuk bekerjasama dengan doktor dalam satu pasukan bagi melaksanakan tugas-tugas merawat dan menjalankan prosedur klinikal. Kerjaya ini menuntut kesabaran yang tinggi terutama semasa melayan pesakit.

Walaubagaimanapun bidang ini mempunyai prospek kerja yang sangat cerah samada di dalam atau luar negara. Struktur kurikulum adalah mengikut piawaian Lembaga Jururawat Malaysia.
Pekerjaan yang tergolong dalam bidang kejururawatan adalah seperti
-Jururawat Am
-Jururawat Khusus
-Jururawat Perindustrian.

Pembiayaan pengajian melalui pinjaman PTPTN atau pengeluaran kwsp. Biasiswa KARANGKRAF untuk pelajar yang berkelayakan.




Haaa.. dah baca kan.. ape lagi, ajak laa adik kakak abang sedara mara sepupu sepapat belajar kat sini..
mari ke puncak Gading dan berjaya bersama-sama!! 

pendaftaran Mei/Jun 2016 masih dibuka! pertanyaan lanjut boleh PrivateMessageEmail kat hakak!
Mari DAFTAR !!!
 

with Love,
Hakak yg cumel 




Labels:


❤ older posts /
Wednesday, April 27, 2016
say NO to TUMIT PECAH! @ 10:17:00 AM
0 talkative person(s)
Assalamualaikum kesygn-kesygan sekalian,

have a nice day today? i hope u guys have a nice day today!..  nampak hakak speaking LONDON berterabur kaww... hahaha. ni sume gara-gara FIANCEE dok pagi2 whatsapp Omputih kat hakak. praktis katenyaa.. hahaha.

Say NO to TUMIT PECAH!
haaa.. kenapa haka tetiba nak hapdate pasal TUMIT PECAH. sebab hakak mengalami tumit pecah-pecah. untuk makluman uolls, tumit pecah ni bukan orang tua-tua, berumur sahaja yang mngalaminya yaa..

Faktor penyebab
  Solusi
Terlalu banyak petua-petua tradisional yang hakak pernah gunakan. tapi takde pon yang sesuai. mungkin sebab kerajinan yang diperlukan tak sampai pada tahap maksimum. hahahaha. jadi dalam banyak-banyak petua hakak cuba try test yang satu ini.

setiap kali mandi , ambil masa 5-10minit, sapu sedikit ubat gigi kat tumit yang merekah, pecah tu. biarkan.  kemudian. gosok dengan alat dibawah ini.. kasiii haluss muluusss gebu gibooss.. hahaha. buat laa hari-hari.. nak cantek kann uolls...
 

ok. thats all. done for today. 
selamat mencubaaa uollss!!
muahhcikeeedddisssss!

❤ older posts /
Wednesday, April 20, 2016
Garnier Sakura Pilihan Hati @ 1:47:00 PM
0 talkative person(s)
Assalamualaikum kesayangan wa sekalian,

hari ini wa nak cakap-cakap sikit mengenai GARNIER SAKURA WHITE. alaaa yang warna Pink tu.. macam blog wa ni kann.. hahaha.

kenapa wa memilih GARNIER SAKURA WHITE?
sebab wa yakin dengan adanya ekstrak bunga sakura, kulit muka wa akan menjadi putih dan cerah seperti salju.. ciaa ciaa ciaa..

"Ekstrak bunga sakura bagus untuk menjadikan kulit lebih cerah secara alami..Ia mampu mengembalikan kulit yang rosak dan kusam menjadi lebih sihat dan bersinar..Disamping itu, ia juga dapat menghalus, melembut dan menegangkan kulit...maka tidak hairanlah Garnier menformulasikan bunga sakura sebagai estrak terpenting dalam produknya untuk manfaat pengguna.". #garniermalaysia

ni laa yang wa pakai setiap hari mengikut susunan 1,2,3 say cheeseee.. hahaha...

 yang ni pulak pakej lengkap GARNIER SAKURA WHITE. kat malaysia macam belum ada TONER  SHJ.wa mmg ngah cari toner dia tu. nak sental segala blackhead yang ada. .  haha.

sekian. terima kasih. 
muahcikediss!

❤ older posts /
Tuesday, April 19, 2016
campak belakang : Done part 2 @ 3:49:00 PM
0 talkative person(s)
assalamualaikum dan salam sejahtera syg-sygs sekalian,
adalah ini dimaklumkan bahawa wa ni sengaja pulak nak campak belakang. kenapa perlu campak belakang, itu bermakna kita mengenang kembali kisah yg telah berlakuu dalam hidup kita ni.. haaaa nampak, panjang betol hakak ni taipp. jangan cakap hakak tak payung. waoii waoii laguu tuu. hahaha. ok wa gelak sendiri... ngeh ngeh . .

sebenarnya dah lama dah nak menghapdatenye. oleh sebab kekangan masa, kesuntukan masa, ketiadaan masa, tak menyempat dan kemalasan , wa pon tak hapdate laa..hahaha

tanggal 15 Ogos 2014, secara rasminya wa menjadi "FianceetosomeOne" . siapakah dia? hahaha. itu rahsia. haha
majlis wa teramat simple. makeup by kazen kesayangan yg sanggup balek kg semata nak jd MUA wa. haha terharuuuuu gilee beb mase tuhh..haha.*tears mengalir seperti air..*... makanan yg disediakan dimasak oleh kakak ipar wa. wa yg dok pilih segala bahan2nya. haha. Baju pon disponsor oleh Jiran depan Rumah.
majlis biasa - biasa shj. itu lah wa. yang simple mimple itu lah gaya wa. so, hakak payung sikit laa gamboo yaa..





 
 ini lah dia persekitaran majlis. hahaha. banyak sangat gambar i. sampai konpius nak masukkan yg mane. hahahaha. ok chow chin chauu!! muax!


❤ older posts /
Friday, March 11, 2016
BORANG PERMOHONAN KEMASUKAN INSTEDT @ 5:10:00 PM
0 talkative person(s)
_BORANG PERMOHONAN KEMASUKAN INSTEDT_


Nama :
No. Kad Pengenalan :
No. Telefon :
Email :
Alamat :
Program Pilihan 1 :-
Program Pilihan 2:-

Sila Tick Keputusan SPM/STPM anda dibawah:

Bahasa Melayu :- A
B
C
D
G
Lain-Lain
Bahasa Inggeris :- A
B
C
D
G
Lain-Lain
Pendidikan Islam / Moral :- A
B
C
D
G
Lain-Lain
Sejarah :- A
B
C
D
G
Lain-Lain
Matematik :- A
B
C
D
G
Lain-Lain
Sains :- A
B
C
D
G
Lain-Lain
Matapelajaran Tambahan / Lain-Lain : [Cth : AddMath : A, Pendidikan Seni : A]

Create a web form here

❤ older posts /
Monday, March 7, 2016
INSTEDT DUTA JAUHAR 2.0 @ 1:42:00 PM
0 talkative person(s)
Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera kesayangan sekalian,

hakak hari ini baru la nak menghapdate mengenai DUTA JAUHAR 2.0.
DUTA JAUHAR kali ini telah dirangkul habis-habisan oleh INSTEDT. *jangan kata hakak tak payung ya.. haha. gelak sopan. tersipu malu. eh. * 

Antara yg dimenangi INSTEDT ialah:
Anugerah Permata (Emas)
Anugerah Kerjasama Terbaik
Anugerah Persembahan Terbaik
Anugerah Penyelia Terbaik
Anugerah Transformasi Terbaik Kesihatan



apa itu Duta Jauhar?
Cetusan Idea : YAB Datuk Seri Khalid Nordin, Menteri Besar Johor
Tujuan : mengetengahkan kepimpinan mahasiswa negeri Johor sendiri untuk berkhidmat dan menabur bakti
             kepada rakyat negeri menerusi program-program yang di rancang oleh mahasiswa sendiri untuk
             kebaikan warga Johor di setiap pelusuk negeri.
Nama Duta Jauhar : Jenama yang khusus untuk kesemua mahasiswa/i yang menyertai.
Duta bermaksud Wakil kumpulan mahasiswa/i. Jauhar bermaksud Permata yang dihasilkan dari pelbagai aspek.

oleh sebab hakak malas nak taip banyak sangat, jadi hakak belanjaa kesayangan semua dengaaan beberapa keratan akhbar mengenai Duta Jauhar 2.0.. hahaha. bukti kukuh hokey hakak bagi. hahahaa..





 


sekian..
with love,
hakak yg comel. 



❤ older posts /